OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

šh 2010

 
 
 
 
  
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    
Športové hry RC Vráble
4.6.-6.6.2010                                                                                                                                                                        na začiatok ⇒
 
Chlapci obhájili víťazstvo a získali putovný pohár.
 
V dňoch 4.6.-6.6.2010 sa konali športové hry chlapcov. Tento rok boli organizátorom RC Vráble. Po predchádzajúcich dňoch, resp. upršaných týždňoch sme odchádzali s malou dušičkou, že by sa nám počasie umúdrilo a zasvietilo aj slniečko.
A predsa, stalo sa. Počasie bolo vynikajúce, strava výborná a ubytovanie eňo-ňuňo. Už nám nič nebránilo v tom, aby sme tou správnou nohou vykročili za vysnívaným obhájením titulu. No, ale pekne poporiadku.
Cesta nebola taká jednoduchá, čakalo nás veľa prekážok, ktoré boli samozrejme prekonateľné a zvládnuteľné, len nás to stálo (občas) dosť energie a síl. No, ale My sme chlapci tvrdí, len tak ľahko sa nevzdávame a bojujeme do poslednej chvíle.
Ako prví bojovníci sa na štart postavili Kristián Horváth a Daniel Oláh v behu na 100 m. Darilo sa im vcelku dobre, Kristián postúpil do finále, kde skončil na peknom 3. mieste.
Daniel alias „Kečupové oko“ a Lukáš Pecúš alias „Pecko-Pecival“ sa vydali na ďalekú 1500 m dlhú pálivú púť, kde zo začiatku súperov naťahovali ako „soplík“ a v závere im ukázali chrbátik. Proste,  jednoznačne a s prehľadom sa umiestnili na 1.(Pecko) a 2. (Daniel) mieste. Ako ďalší sa do histórie zapísal Patrik Salay a Mojmír Tóth, ktorí to roztočili s guľami a vrhali o sto šesť. Nakoniec to lepšie lietalo Paťovi (10,64m), ale ani Mojmír (10,26) sa nedal zahanbiť. Patrik skončil na 3. a Mojmír 5. mieste.
Keď sme už pri lietaní, tak mi nedá nespomenúť aj pilotov nízkorozpočtových aeroliniek, ktorí to skúšali zo zeme, ale ďalej ako 4,70 m sa nedostali...Tu mali zastúpenie dvaja piloti a to (hlavný pilot) Kristián Horváth a (navigátor)Peter Deleman.  Kristián, Peťo, Mojmír a Daniel sa postavili aj na záverečné vyvrcholenie podujatia a to štafetu 4x100m. Začali vynikajúco, ale pri druhej a možno trochu aj tretej odovzdávke naši bojovníci prispali a do cieľa sa „dovalili“ na peknom 2. mieste. Po tomto zdrvujúcom a vynikajúcom výkone si bojovníci zaslúžili cca 5 minútový oddych a výborný obed.
Potom ich čakala druhá časť. Mini futbal a na druhý deň volejbal. Naši chlapci si počínali veľmi dobre, až výborne, ukázali kus svojho umenia a čo ani sám neverím aj slušného správania, hrali bez odvrávania, kriku a nadávok.
Rad radom súperov valcovali a už, už sa šuškalo, že Čerenčany to vyhrajú. My sme si to nechceli v žiadnom prípade k srdiečkam pripustiť, lebo by nás to, stálo veľa. Stúpla by nám sláva do hláv, a my ich veru veľké máme, tak sme si len svoje hrali a pokračovali v začatej práci.Ku každému zápasu sme pristupovali zodpovedne a svedomito, na nič sme sa nehrali a len tak sme dosiahli ten náš vytúžený sen na 12 písmen: PUTOVNÝ POHÁR.
Áno, získali sme ho a to po 3-krát v rade, čo zn. že už bude náš, už sa nemusíme oň obávať.
Má krásne miesto, pekný výhľad a býva v najlepšom zariadení v akom kedy mohol byť...
A čo na záver...
Tu končia slová, začínajú činy, čo chvíľa od nás odídete a už si možno ani len nespomeniete. Ale My áno, ostalo tu niečo z Vás, a možno aj z nás, to čo sme do Vás vkladali, občas aj nasilu, teraz začne vychádzať von a už len na Vás záleží , či v pozitívnom alebo.......to dúfame že nie.
 
Ďakujeme všetkým účinkujúcim, režisérom, kameramanom, fotografom, vodičom, gen. Bum-Bum-ovi a 
hlavne športovcom, proste všetkým, ktorí sa podieľali na sne o 12 písmenách...
                                                                                                                                                                                                     admin
Video...                                                                                                                                                                      na začiatok ⇒
 
 
  
                
Športové hry RC Zlaté Moravce                                                                                                                               na začiatok ⇒
30.5.-2.6.2010
 
RC Zlaté Moravce bolo hostiteľom 35. ročníka medzinárodných športových hier, ktoré sa konali v dňoch 30.5.-2.6.2010. Na tieto športové hry sme odchádzali s jediným cieľom, uspieť vo volejbale a priniesť si pohár za víťazstvo. Niekto by povedal, že vysoko rúbete, iný zas, máte guráž, keď tak suverénne vystupujete a netajíte sa tým, že po čo ste si prišli. Áno, prišli sme ukázať čo sme celý rok trénovali a pripravovali s jediným cieľom.
Ale pekne od začiatku.  
31.5.2010, 5:30 hod, do prekrásnej prírody a ešte krajšieho spánku začne vrešťať siréna, ktorá je taká hlučná, že už ani nepočujeme vlastného slovka.
Len to známe: „Dobré ráno priatelia. Treba vstávať a cvičiť. Ide sa do roboty.“
A my všetci jednohlasne: „ALE PREČÓÓÓ...“
A z druhej strany sa ozve: „Lebo práca a cvičenie šľachtí.“   :-) 
Nič iné nám nezostávalo ako sa len prebrať, umyť, nastúpiť a hry sa môžu začať. Nitra, krásne mesto, len keby také upršané nebolo. Mohli sme prosiť, sľubovať, že už budeme dobrí, nič nepomáhalo, pršalo a lialo ako len vedelo.
Našej Veronike to až tak nevadilo, lebo sa jej podarilo prebojovať do finále v behu na 60 m. V skoku do diaľky to dotiahla ešte ďalej, vyhrala s výkonom 400 cm. Vrh guľou nám až tak nejde, nikdy z nás neboli zápasníčky. O to viac sme sa snažili v behu na 300 m, kde Júlia a Katka postúpili do finále. No a na záver dňa, Júlia opäť predviedla svoj už štandardný a zatiaľ neprekonateľný výkon v behu na 800 m. V zlom počasí dosiahla aj vynikajúci čas 2:59,10 min. a s prehľadom zvíťazila. Naša vychádzajúca hviezda s prekrásnym menom Annamária si tiež počínala vynikajúco. Držala sa za Júliou a dobehla na perfektnom 2. mieste. Blízko „čerenčianskeho“ hattricku bola aj Irenka. Len škoda, že jej v  závere sily nestačili a nakoniec skončila na peknom 4. „zemiakovom“ mieste.
Druhý deň na nás čakali finálové behy. Čakali, ale sa nedočkali. Počasie nám neprialo, tak finálové disciplíny boli zrušené. Výsledky boli určené na základe časov z rozbehov. Najviac nás mrzí, že sme nemohli odbehnúť štafetu 4x60 m, na ktorú sme sa tešili. No, ale to, po čo sme si sem prišli nás len čakalo.
Volejbal, na ten sme sa asi najviac tešili. I keď pravdu povediac, mali sme zmiešané pocity. Noc bola tmavá a krátka, ráno upršané, obed vynikajúci a už nám nič nebránilo v tom, aby sme mohli vykročiť za svojím cieľom.
Telocvičňa praskala vo švíkoch, atmosféra gradovala. Súperky neboli ľahké, Zlaté Moravce, Trstín, Lietavská Lúčka, ale aj Spišský Hrhov. Každé družstvo chcelo vyhrať. Všetci sa snažili, ale premožiteľ nad našimi babami sa nenašiel. Naše dievčatá stratili len jeden set a to so Spišským Hrhovom. Tento zápas bol považovaný za také malé finále. Vyhrali všetky zápasy a po predchádzajúcich dvoch 3. miestach (2008, 2009) sa im konečne podarilo, to čo sľúbili. Nezľakli sa, hrali disciplinovane a dokázali vyhrať aj nad staršími a fyzicky vyspelejšími dievčatami.
Baby, veril som Vám od prvej chvíle, i keď to už bolo v určitých fázach nahnuté a priznám sa prestal som dúfať, ale vy ste sa nevzdali a dokázali otočiť a zvrátiť výsledok. To dokáže, iba silný a perfektne zohratý tím.
 „Nechcem, nebudem, nemôžem, kašlem na to...dajte mi pokoj, ja nevládzem, končím, nebehám, nehrám, mne je to už fuk...“ toto všetko a oveľa viac som si musel vypočuť.
Viem, bolo to ťažké, niekedy až na nevydržanie, ale výsledok stojí za to. Aj taký je šport. Touto cestou by som chcel dievčatám pogratulovať, zároveň sa aj poďakovať, že mi splnili cieľ.
 
Ďakujeme všetkým, ktorí nás podporovali a umožnili trénovať, či už páni učitelia, pani učiteľky, páni vychovávatelia, pani vychovávateľky menovať všetkých nejdem, je ich dosť... Všetci sa snažili a aj snažia robiť tak, aby ste sa cítili a mali dobre, len škoda, že Vám to dochádza neskoršie...ale veríme a neprestaneme veriť, že raz na to prídete...
                                                                                                                                                                                                    admin
 
 
 
 
 
29.05.2010 - Športové hry detských domovov
Bratislava , Celoslovenské kolo                                                                                                                                na začiatok ⇒
 
29.5.2010, 03:15 hod. budíček, je čas na vstávanie, otvárame pravé a potom ľavé oko. Vytiahneme z pod vyhriatej perinky pravú a zároveň aj ľavú nohu :-)
Ako veľmi sa nám nechce, ale musíme. Cesta do Bratislavay je ďaleká. Posledné sčítanie, kontrola osobných vecí, nechýba nám nič, môžeme ísť.
Po pár kilometroch prví ospalí opäť zatvárajú oči a ukladajú sa do hlbokého spánku. Lučenec, Zvolen, Nitra všetky mestá sme s chuťou prespali.
Pomaly začína vychádzať slniečko a my sa blížime do cieľa našej cesty.
Bratislava.
Niektorí sem prichádzajú prvýkrát...Dunaj, jééjj, aká veľká rieka a ten most, to bude Apollo. Po pár minútach dorážame na miesto činu.
Stretávame tu deti z celého Slovenska. Východ, západ ,a stred zastupujeme My. Nástup, presun na štadión, úvodná reč, otvorenie.
Začína beh na 60 m chlapci a potom aj dievčatá. Nás tam reprezentuje Kristián Horváth a Renáta Karvaiová.
Potom nasleduje skok do výšky, kde Veronika Gombitová obsadí 1. miesto s výkonom a aj osobným rekordom 125 cm. Júlia Tran Vanová skončí na 2. mieste s výkonom 120 cm.
Pokračujeme skokom do diaľky, kde opäť Veronika Gombitová triumfuje a víťazí s výkonom 411 cm. Renáta skončí na 4. mieste.
Júlia už nervózne prešľapuje a čaká na svoju obľúbenú 800-ku. Zatiaľ nepocítila pocit prehry a aj
tentokrát bola rozhodnutá zvíťaziť. Samozrejme, že sa jej to podarilo.
Obed, hurá, konečne sa ideme napapkať.
18:00 hod.
                   Nástup,
                                 odchádzame,
                                                        smer Zlaté Moravce.
		Už sa nevieme dočkať. Veď opäť budeme súťažiť a dúfame,  že aj vyhrávať...                                        :-) ...jeden z Vás  :-)

Video... 
                                                                                                                          
 
                                                                                                                                                                          
14.05.2010 - Športové hry detských domovov                                                                                                      na začiatok ⇒
Žiar n. Hronom, krajské kolo
 
Dnes sa konalo krajské kolo športových hier detských domovov. Zúčastnili sa ich deti z detských domovov z celého stredoslovenského kraja a my. Súťažilo sa v dvoch vekových kategóriách, starší žiaci -čky a mladší dorastenci -ky.
Doobeda bola atletika (beh na 60m, 800m, 1500m, štafeta 4x60m, skok do diaľky, skok do výšky, hod kriketovou loptičkou, vrh guľou) a poobede bol na programe futbal-chlapci a volejbal-dievčatá. Naši chlapci a dievčatá svedomito trénovali a pripravovali sa, nakoľko nás čakajú športové hry reedukačných centier. Na tieto športové hry sme išli s cieľom vyskúšať ako sme pripravený, no ale nakoniec sa nám podarilo to, čo asi ani nikto nečakal...
 
Vo všetkých atletických disciplínach sa nám podarilo stáť na stupni víťazov a tým si aj zabezpečiť postup na
Majstrovstvá SR ktoré sa budú konať 29.05.2010 v Bratislave.
Dievčatá s prehľadom vyhrali volejbal a chlapci sa tiež umiestnili na 1.mieste v mini futbale.
 
Celkovo sme na stupni víťazov stáli 23 krát !!!
 
Dievčatám a chlapcom gratulujeme, želáme veľa úspechov na M SR, prípadne na Medzinárodných majstrovstvách.
 
 
Horný rad zľava: Mgr. Pavol Hedvigy, Lukáš Pecúš, Kristián Horváth, Mojmír Tóth, Daniel Oláh, Peter Deleman, Dávid Nagy, Mgr. Peter Csank
Dolný rad zľava: Annamária Dotková, Katarína Krepsová, Júlia Tran Vanová, Ladislava Oláhová, Viera Miklóšová, Veronika Gombitová, Renáta Karvaiová
 
 
  
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                                                                                      na začiatok ⇒
aktualizované: 03.02.2024 11:45:55